Og viktigst er barnets beste

tanker om barns rettigheter, barnevern og politikk

av (forfatter) og Geir Kjell Andersland (dedikert til).

Bodoni 2018 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokens forfatter runder 70 år 22. november i år. Dette har foranlediget den foreliggende samlingen av utvalgte artikler, debattinnlegg og kronikker, tidligere publisert i fagtidsskrifter og aviser gjennom de ti siste årene. I tillegg blir samlingens innledende og avsluttende artikkel, samt to andre tekster, publisert for første gang.
Bokens viktigste budskap er kampen for å gi alle barn en god oppvekst og sikre dem deres grunnleggende rettigheter. For å oppnå dette kreves det kompetente fagfolk, engasjerte, handlingsrettede politikere og andre viktige medspillere, det være seg kunstnere eller samfunnsborgere.
Foruten faglige artikler om barns rettigheter og om barnevernets arbeid, har boken omtaler av enkeltpersonene Johan Castberg, Bobby Kennedy, Albert Camus og Gunnar Staalesen. De er alle, om enn i ulike sammenhenger, eksempler på enkelt-individer som fremstår som forbilder på henholdsvis politisk idealisme, sosialt sinnelag, praktisk filosofisk tankegods og samfunnsrelevant skrivekunst.
Boken inneholder også de av forfatterens mange bokanmeldelser som sterkest berører bokens tre hovedtema: barns rettig-heter, barnevernets utfordringer og politikkens betydning.
Artikkelsamlingen innledes med fyldige forord av Venstres leder, kulturminister Trine Skei Grande og professor emeritus, dr. juris Aslak Syse.

Bokdetaljer

Forlag Bodoni

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788271289829

EAN 9788271289829

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 256

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket