En død kvinne blir funnet ved Örnsköldsvik kunstgalleri, og den pensjonerte politietterforskeren Christian Modig kalles inn midt i surstrømmingspremieren. Merkelige sammentreff tyder på at den døde kvinnen har koblinger til den verdenskjente kunstneren Zeta, som har vært mystisk forsvunnet i to år. På samme tid forberedes det en stor retrospektiv utstilling av verkene hennes på kunstgalleriet, til tross for at den eksentriske Zeta fortsatt er savnet. I stedet for en rask løsning i saken virker det som om alt bare floker seg til, og Modig savner sin tidligere kollega, Kajsa Nordin, som er på ferie i solfylte Spania med kjæresten Sam. Fra ingensteds dukker Zeta plutselig opp i Firenze i Italia, sammen med en ung elsker. Samtidig får Modig en samtale fra en hysterisk gråtende Sam, som forteller at Kajsa har havnet i trøbbel med den spanske ordensmakten. Øyet som ser er en fartsfylt tredje, frittstående del i Susan Casserfelts Höga kusten-serie om kunstneren Zeta og politifolkene Kajsa Nordin og Christian Modig. «Umulig å legge fra seg! Anbefaler sterkt å lese eller lytte til denne bokserien.» - Annebannes bokhylla om Øyer som ser
Utgivelsesår 2023
ISBN13 9788205582347
EAN 9788205582347
Serie Höga kusten-serien (3)
Genre Politi og detektiver Krim