Boka forteller historien om musikkgründeren Mikal Telle, bandet Datarock og om musikkmiljøet i Bergen på 1990- og 2000 tallet.
"Øving er for drittband" er en guidet rusletur i det musikalske landskapet rundt musikkgründer Mikal Telle og bandet Datarock. På løssluppent vis forteller Ketil Mosnes om hvordan en gjeng Bergens-musikere styrte unna etablert norsk musikkbransje, og nådde ut til det internasjonale publikum gjennom gjør-det-selv-prinsippet. I tillegg til Datarock, møter vi på artister som Annie, Röyksopp, Bjørn Torske, Ralph Myerz & The Jack Herren Band - alle med tilknytning til miljøet rundt Telle. Ketil Mosnes (f. 1976) Musiker og frilansskribent fra Nesodden, bosatt i Bergen. Mosnes var en av initiativtakerne til bandet Datarock, han driver sitt egen elektronikaprosjekt Baertur (www.baertur.com) og er forfatter av Turnéhåndboken (Brak, 2009).
Forlag Kapabel
Utgivelsesår 2011