Dette er en bok om Østfold infanteriregiment nr 1, som har eksistert i 350 år under forskjellige navn. Det er samtidig en bok om norsk infanteri i denne tiden. Det blir gitt en løpende fremstilling av historien som dekker alle sider ved virksomheten, f.eks. blir emner som organsisasjon og personell, materiell og etablissementer, tjenesteforhold, øvinger og beredskap og krigsinnsatsen behandlet. Har kart, litteraturliste og personregister. Illustrert.
Dette er en bok om Østfold infanteriregiment nr 1 som under forskjellige navn har tjent land og folk gjennom 350 år. Det er samtidig en bok om norsk infanteri i den tiden, dvs så lenge man kan tale om et organisert infanteri i Norge. I denne boken er det gitt en løpende fremstilling av historien som dekker alle sider av virksomheten. Boken er skrevet i sammenheng med 350-års jubileet til Østfold regiment.
Forlag Elanders
Utgivelsesår 1996
Serie Hærens historie (11)
Omtalt sted Østfold