Østers!

fra råvare til servering : den norske østersdyrkingens historie

av (forfatter), Fredrik Hald (forfatter), Arne Ronold (forfatter), Øystein Klakegg (foto) og Stein Mortensen (illustratør).

Vigmostad & Bjørke 2017 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Østers er en av våre mest spennende oppdrettsarter og en fascinerende skapning i vår nære natur, unik som råvare og gastronomisk ressurs. Østerssankingen har man drevet med langs norskekysten i opptil 8000 år. Her fortelles det om vår første oppdrettsaktivitet, ispedd elementer av internasjonal handel, kongelig griskhet samt en serie faglige nyvinninger. Østersens historie kan vi følge fra romernes østersdyrking via etablering av østersbanker i Frankrike og forvaltning av bestandene i Limfjorden til østersdyrking i norske poller. Fredrik Hald deler sin matkunnskap og presenterer en rekke smakfulle oppskrifter som dekker hele spekteret fra østers naturell på bålet eller med en dråpe sitron til østers som råstoff i velsmakende sjømatretter. Arne Ronold Master of Wine og redaktør av bladet Vinforum lærer oss den fine balansen mellom østersens smaksprofil og utvalgte østersviner. Stein Mortensen (født 1961) er utdannet mikrobiolog, dr.scient. fra Universitetet i Bergen. Han arbeider som seniorforsker på Havforskningsinstituttet. Mortensen har skrevet flere bøker med særlig fokus på marinbiologi, økologi, fiske, fangst oppdrett og produksjon og bruk av sjømat. Har bl.a. utgitt Sesongmat (sammen med Fredrik Hald), Sjømat fra fjæra (sammen med Arne Duinker og Fredrik Hald) og Livet i fjæra. Fredrik Hald (født 1965) er kokk. Han har langt erfaring fra restaurantbransjen og arbeider nå som produktutviklingssjef hos Lerøy Seafoods. Har bidratt i en rekke matbøker. Arne Ronold (født 1957) er redaktør av bladet Vinforum og Norges første innehaver av tittelen Master of Wine. Han har gitt ut en rekke bøker, blant annet Verdt å vite om vin (sammen med Jørgen Mønster) og de årlige Beste vinkjøp-bøkene. Øystein Klakegg (født 1968) arbeider til daglig som reklamefotograf. Han har bidratt med fotografier til både kunstbøker og matbøker.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad & Bjørke

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788241914546

EAN 9788241914546

Språk Bokmål

Sider 213

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket