Boken gir en innføring i økonomi i offentlig sektor, og er først og fremst beregnet på offentlig ansatte uten bakgrunn i økonomi, som tar etterutdanning. Forfatteren tar blant annet opp prinsipielle spørsmål omkring marked, velferdsstat, budsjett og styring av offentlig sektor, i tillegg til spørsmål i forbindelse med sikring av fornuftig ressursbruk i det offentlige, hvordan man best kan bruke kunnskap om økonomi i offentlig sektor og hvordan offentlig sektor skal finansieres og organiseres. Har stikkordregister og litteraturliste.
Målet med boken er å gi innblikk i økonomi, budsjett- og økonomistyring, og å øke forståelsen for hvordan regnskaps- og budsjettarbeid kan anvendes til å styre offentlige virksomheter. Den er beregnet på ansatte i offentlig sektor som tar etter- og videreutdanning i administrative fag. I tillegg er den aktuell for offentlig ansatte og andre som vil lære mer om økonomi, budsjett- og økonomistyring. Med de utfordringene offentlig sektor står overfor, øker kravet til prioritering, og det blir stadig viktigere å dokumentere nytten av ressursbruken. Boken forutsetter ingen forkunnskaper i økonomi.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788205358607
EAN 9788205358607
Se alle bokelskere som følger dette verketListe over bøker innen regnskap, revisjon og privatøkonomi. Listen er laget basert fra guider og tips fra Haugen Bok, Høgskolen i Østfold og MPR Revisjon.