Arbeidsboken dekker grunnleggende økonomistyring med emnene grunnleggende regnskapsforståelse, kostnadsanalyse, kostnadsfordeling, produktkalkulasjon, kortsiktige beslutningsproblemer, kapasiteter og flaskehalser, prosjektanalyse og budsjettering. Arbeidsboken kan brukes i bachelorstudier i økonomi og administrasjon og i andre studier der studenter skal tilegne seg grunnleggende økonomiforståelse.
Arbeidsboken er skrevet med utgangspunkt i læreboken Økonomistyring. Den kan med fordel brukes i kombinasjon med andre lærebøker om de samme emnene.
Arbeidsboken inneholder tre oppgavekategorier egentreningsoppgaver med løsningsforslag bak i boken, kontrolloppgaver for å teste forståelsen av lærebokens delemner, og oppgaver der bare foreleser har løsningsforslag. Den siste kategorien egner seg for ulike læringsaktiviteter i klassesammenheng.
AAGE SENDING
har lang praksis fra ledende stillinger innenfor økonomifunksjonen i Norge og utlandet. Han har vært fagansvarlig ved Handelshøyskolen BI.
TOR TANGENES
er dosent i økonomisk styring og associate dean ved Handelshøyskolen BI.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2019
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.