Økonomisk politikk i en turbulent verdensøkonomi

SNF årbok 1999

av (forfatter) og Stiftelsen for samfunns- og næringslivsforskning (utgiver).

Fagbokforlaget 1999 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Årboken omhandler økonomisk politikk i en turbulent verdensøkonomi, og oppmerksomheten rettes særlig mot de mer makroøkonomisk pregede problemstillingene i norsk økonomi. Bidragene omfatter analyser av pengepolitikken, studier av budsjett- og skattepolitikken, vurderinger av strukturpolitikken i lys av petroleumssektorens gradvis avtagende betydning, og dessuten nærmere dokumentasjon av elementer i det globaliserte kapitalmarkedet Norge er en del av. Har litteraturlister.

Omtale fra forlaget

Kompetanse er blitt et nøkkelbegrep når noen i dag skal svare på hvordan bedrifter og samfunn skal sikre sitt fremtidige inntektsgrunnlag. Begrepet går igjen i de fleste foredrag og diskusjoner om dagens og fremtidens økonomiske utvikling. Men om begrepet er hyppig i bruk, er det langt fra klart hva som er dets innhold, og hvordan kompetanse best utvikles og stimuleres. Artiklene i boken drøfter i generell forstand ulike aspekter ved den rolle og betydning som kunnskap og kompetanse har for verdiskaping og økonomisk vekst, og ved utfordringer som dette fører med seg for ledelse, strategisk tenkning og politikk. Forfatterne representerer ulike disipliner, og de har erfaring fra ulike ståsteder. Det gir variasjon både i vinkling, perspektiv og tematisk fokus. Til sammen gir forfatterne et bredt og tankevekkende overblikk over sentrale aspekter knyttet til et aktuelt, men komplekst tema.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788276745603

EAN 9788276745603

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk

Sider 216

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket