Oddemann

glimt frå eit anna slags liv

Boksmia forl. 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Boka fortel om toraderspelemannen og treskjeraren Odd Gunnar Haugen (1942-92). Hans veg til anerkjenning som kunstnar var lang og kronglete. Han var fødd utanfor ekteskap og stod sosialt under dei etablerte folkemusikkmiljøa. Likevel greidde han å utvikle seg som kunstnar og stange seg fram til anerkjenning. Boka fortel også om dei problema og personlege offera som dette medførde.

Oddemann, Odd Gunnar Haugen, (1942-92) frå Hol i Hallingdal var ein av Norges fremste og mest særmerkte trekkspelarar, kanskje den beste toraderspelemannen i si tid. Han var også ein dyktig treskjerar. Oddemanns veg til anerkjenning som kunstnar var kronglete og lang. Han var fødd utanfor ekteskap og sosialt under dei etablerte folkemusikkmiljøa. Boka fortel korleis han trass desse handikappa greidde å utvikle seg som kunstnar og stange seg fram til anerkjenning. Ho fortel også om dei problema og personlege offera dette medførde. Øystein Molstad Andresen, fødd 1935, er forfattar og journalist og sambygding av Oddemann. Dette er den sjuande boka hans.

Forlag Boksmia forl.

Utgivelsesår 2006