Odd Eidem

en penn av honning, en penn av sennep

av (forfatter).

Koloritt 2008 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken omhandler forfatteren Odd Eidems liv og virke fra det første møtet med sin blivende kone til hverdagsliv og arbeidsliv, litterær suksess og fram til hans siste dager. Forfatterens forhold til politikk, kunst, teater, og bakgrunnen for hans anti-ideologi blir også tatt opp i boken.

Omtale fra forlaget

Få har med sin ordkunst nådd frem til et så stort og begeistret publikum som Odd Eidem. Verken i stil eller innhold liknet han noen annen. Ekte og levende forteller Bjørg Jønsson om denne muntre stilkunstnerens besettende kjærlighet til Ordet og om hans livslange vakttjeneste overfor det norske språk som ville ha vært fattigere uten ham. Etter mer enn 20 års ekteskap med Odd Eidem har Bjørg Jønsson tegnet et nærbilde av ektemannens virke og skjebne som ble delt og utspilt mellom Nesodden og en liten middelalderlandsby i Provence. Hun forteller om deres første muntre møte "da en forfatter fremdeles kunne snakke om Ordet uten at noen lo", om hvor nært og ømt de ble knyttet til hverandre til tross for stor aldersforskjell. I kjappe humoristiske skisser gir hun et innblikk i hverdagslivet slik det artet seg i et forfatterhjem, om slitsomme arbeidsår og om Odd Eidems eventyrlige litterære suksesser, ikke minst med hans egen litterære oppfi nnelse, flaneriet, som nådde frem til et nesten utrolig stort publikum. Hun forteller også om bakgrunnen for den heftige anti-ideologen Odd Eidem og hans forhold til politikk, kunst og teater - og om vennekretsen av skribent-personligheter. Gripende og intenst beretter Bjørg Jønsson om Alzheimer-sykdommens ubønnhørlige og skånselsløse angrep på Odd Eidems skapende fantasi og som førte til det brutale sammenbruddet av deres personlige verden. Hun gjør det med en sårbar poesi og refleksjon som ligger utenfor tilintetgjørelsens og glemselens rekkevidde. Bjørg Jønsson har bred bakgrunn som journalist og skribent. Som nyutklekket litteraturviter fra Edinburgh med spesialitet Katolsk konvertitt-litteratur, begynte hun som litteraturanmelder i VG og ble samtidig en kjent skribent i Farmand hvor hun skrev under merket Femina. Hun har vært ansatt som kulturjournalist og kommentator i Aftenposten og har skrevet flere skjønnlitterære bøker.

Bokdetaljer

Forlag Koloritt

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292395585

EAN 9788292395585

Omtalt person Odd Eidem

Språk Bokmål

Sider 198

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket