Boka omhandler forpliktelsers innhold, endring, opphør, samt virkningen av at forpliktelser ikke er blitt oppfylt på riktig måte. Både realforpliktelser og pengeforpliktelser behandles. I boka er det inntatt referat eller henvisning til de fleste avgjørelser av Høyesterett i det 20. århundre på obligasjonsrettens område. Danske og svenske dommer som kan antas å være relevante etter norsk rett er omtalt, og det er i tillegg medtatt et omfattende komparativt materiale. Boka har en grunntekst som er skrevet som lærebok for studenter og en omfattende tekst i petit som gjør at den også skal tjene som håndbok for advokater, dommere og andre praktikere. Har domsregister, stikkordregister og liste over litteraturforkortelser.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2003