Nyttekostnadsanalyse er en form for systematisk samfunnsmessig regnskapsførsel hvor man prøver å avgjøre lønnsomheten av offentlige utbyggingsprosjekter. Noen vanskelige og interessante problemer i nyttekostnadsanalyse er: Man må vurdere konsekvensene av offentlige prosjekter for alle berørte parter i samfunnet. En rekke offentlige prosjekter påvirker verdistrømmer som ikke på en naturlig måte kan måles i kroner og øre, som tid, helse, miljø og kultur. Hvor skal man best mulig finne finansiering for lønnsomme prosjekter? Boken er belyst med en rekke øvelsesoppgaver.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 1991