Skal vi bare fortsette som før?
Lønnsomheten i skogbruket blir stadig svakere. Samfunnsbidraget fra skogbruket blir stadig mindre. Kvaliteten på trevirket fra skogen blir stadig dårligere. Vi ikke utnytter skogens klimapotensial. Skogbrukets påvirkning av naturen blir stadig mer brutal. Skal vi likevel bare øke hogstflatestørrelsen og minske hensynene til omverdenen - i et siste desperate forsøk på å opprettholde fordums storhet og inntekt?
Og hvor lenge går det, før vi i ærlighetens navn må be kommende generasjoner om unnskyldning?
Eller skal vi ta grep? Tenke helt nytt og drive et annerledes skogbruk? Et skogbruk som både er lønnsomt, samfunnsansvalig og bærekraftig?
Det er dette «Nytt skogbruk!» handler om: Nødvendigheten av et kursskifte for norsk skogbruk.
Forlag Ford forlag
Utgivelsesår 2021
Omtalt sted Norge
En særdeles viktig bok.
De tankene som presenteres grundig og lettfattelig her, er en veldig viktig del av løsningen på både klimakrisen, naturkrisen og inntjeningen i skogindustrien.
Bør være obligatorisk lesning for alle bevisste skogeiere.