Ny som lærer

sjansespill og samspill

av (redaktør), Gunnar Engvik (redaktør) og Brit Hanssen (redaktør).

Tapir akademisk forlag 2010 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken settes søkelys på tema som er aktuelle ved veiledning av nyutdannede lærere. Forfatterne setter situasjonen lærerne er i inn i en rasjonell sammenheng, slik som lærerarbeid, profesjonsutvikling, kvalifisering i yrket, kompetanseoppbygging, erfaringslæring, kolleger, fag, skolen som organisasjon og ledelsen ved skolen. Boken er aktuell innen utdanningen av veiledere for nyutdannede lærere, og vil også være nyttig for lærere som allerede har en veiledningsfunksjon i barnehage og alle skoleslag, for nye lærere og førskolelærere, skoleledere og skoleeiere, og andre som arbeider med lærerutdanning i forvaltningen. Har litteraturlister.

Omtale fra forlaget

I denne boka setter erfarne forskere og pedagoger søkelyset på hvordan nye lærere skal lære å være lærere - og utvikle sin profesjonalitet. Det er mye man skal forholde seg til som ny lærer, enten man arbeider i barnehage, skole eller videregående opplæring.
Denne boka setter søkelyset på noen av disse forholdene: - lærerarbeid - fag og elever - profesjonsutvikling - kvalifisering i yrket - kolleger - skolen som organisasjon - ledelsen ved skolen Temaene settes inn i en relasjonell sammenheng, fordi forståelsen av relasjonene og samspillet på arbeidsplassen har en avgjørende betydning for læreres møte med yrket, for deres profesjonelle utvikling og for om de blir i yrket.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788251925143

EAN 9788251925143

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 290

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket