NPK-språket

ordliste og språkråd

av (redaktør).

Kunnskapsforlaget 2010 Spiral

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken tar for seg det nynorske språket og er delt i to deler. Ordlistedelen har mer enn 30.000 oppslagsord og regeldelen gir råd om rettskriving og språkbruk. Boken forklarer også de viktigste forskjellene mellom bokmål og nynorsk.

Omtale fra forlaget

Nyheitsformidling stiller krav til språket: Det må vere klart og korrekt. Nynorsk pressekontors (NPK) språkreglar byggjer på mange års intern språkrøkt og diskusjon. No vil vi gjerne dele erfaringa vår med fleire. NPK-språket er bygd over den same lesten som Norsk Telegram-byrås (NTB) språkhandbok, NTB-språket (Kunnskapsforlaget, 2007), men tar for seg nynorsk. Boka er delt i to delar: ei ordliste med over 30.000 oppslagsord og ein regeldel med gode råd om rettskriving og språkbruk. Ordlista femnar om basistilfanget av ord i nynorsk - og litt til. Norma har færre valfrie former enn den offisielle rettskrivinga, men dekkjer dei formene som er mest vanlege i bruk. I regeldelen gir vi nyttige tips om mangt som vi veit at mange er usikre på, enten det er teiknsetjing, bruk av tal og talord, store og små forbokstavar, nynorsk rettsspråk eller transkribering. Boka forklarer også dei viktigaste forskjellane mellom nynorsk og bokmål og trekkjer fram typiske feil og vanlege misforståingar.

Bokdetaljer

Forlag Kunnskapsforlaget

Utgivelsesår 2010

Format Spiral

ISBN13 9788257321376

EAN 9788257321376

Språk Nynorsk

Sider 472

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket