Dette er de to siste romanene i Sulis-Valby-kvartetten, fire romaner utgitt 1980-86. November -44 handler om en enkelt dag under den siste krigsvinteren i Valby, da verden går under som i en klassisk tragedie der skjebnetrådene samles med ubønnhørlig konsekvens. I Sølvhalsbåndet. Merkedager heter hovedpersonen Birte Aslaksdatter. Hun flytter til Valby med sin legepraksis der hun møter det frodige persongalleriet fra de tidligere bøkene i serien. Hun finner frem til sine egne røtter som har vært skjult i historisk mørke siden krigens dager.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 1998