Omtale fra forlaget
Norskfaget har ikke noe entydig definert begynnelsespunkt, men ble innført på ulike tidspunkt i forskjellige skoleslag på grunnlag av ulik danningstenkning. Laila Aase viser her hvordan tre forskjellige danningsprosjekter har preget utviklingen av morsmålsfaget, og hvordan danningstenkningen endret seg på 1800-tallet.
Boken beskriver først og fremst morsmålsfaget i den lærde skolen, men inkluderer også perspektiver knyttet til andre skoleslag. Og i skoledebattene på 1800-tallet får vi glimt inn i problemstillinger som kan være svært aktuelle for oss i dag. Kampen om skolens dannelsesinnhold er ett eksempel. Ideer om hvordan elevene kan lære gjennom selvvirksomhet, eller tanker om hva som er god skriveopplæring, kan forekomme oss å være helt moderne. Å kjenne fagets røtter må være en viktig del av en norsklærers kompetanse.
Laila Aase (f. 1943) er amanuensis på Institutt for praktisk pedagogikk ved Universitetet i Bergen. Her har hun ansvar for fagdidaktikk i norsk. Hun har vært medforfatter av en rekke lærebøker og har særlig bidratt til å utvikle fagfeltet norsk fagdidaktikk. I LNUs skriftserie har hun blant annet tidligere utgitt Stilskriving og danning (1988).
Boken er utgitt av Fagbokforlaget i samarbeid med Landslaget for Norskundervisning (LNU).
Forlag Fagbokforlaget Landslaget for norskundervisning
Utgivelsesår 2002
Format Heftet
ISBN13 9788276748703
EAN 9788276748703
Serie LNUs skriftserie (148)
Omtalt tid 1800-tallet 1700-tallet
Språk Bokmål
Sider 256
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket