Norske virkeligheter - diakonale utfordringer

10 år med Diaforsk

av (redaktør) og Diakonhjemmets høgskolesenter (utgiver).

Tapir akademisk forlag 2000 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er både ment som en presentasjon av forskningsmiljøet ved Diakonhjemmets Høgskolesenter (DIAFORSK) og som en beskrivelse av fragmenter av den virkeligheten som dagens diakoni må forholde seg til. Artiklene i boka viser et mangfold som spenner fra teoretiske bidrag, til mer anvendt forskning som munner ut i konkrete forslag til endring. Boka blir utgitt i forbindelse med markeringen av 10-års jubileet for DIAFORSK.

Omtale fra forlaget

Norske virkeligheter . diakonale utfordringer Denne boka presenterer bilder av ulike "norske virkeligheter". Felles for disse bildene er at de er blitt til ved Forskningsavdelingen ved Diakonhjemmets Høgskolesenter (DIAFORSK). Boka er både ment som en presentasjon av dette forskningsmiljøet og som en beskrivelse av fragmenter av den virkeligheten som dagens diakoni må forholde seg til. Artiklene i boka viser et mangfold som spenner fra teoretiske bidrag, til mer anvendt forskning som munner ut i konkrete forslag til endring. Boka drøfter aktuelle spørsmål som: Hvordan har myndighetene håndtert kirkeasyl? Er nyreligiøsiteten i Norge en konkurrent eller et supplement? Hvilke identitetsproblemer opplever utenlandsadopterte i Norge? Hvordan har utviklingen vært når det gjelder lindrende behandling til døende og hvilke etiske utfordringer reiser dette. Boka blir utgitt i forbindelse med markeringen av 10-års jubileet for DIAFORSK. Bidragsyterne har alle hatt forskningsoppgaver ved avdelingen i jubileumsåret. Flere av artiklene har vært publisert tidligere i rapporter og fagtidsskrifter, men gjennom denne samlede presentasjonen ønsker vi å gjøre dem tilgjengelig for et bredere publikum.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788251916127

EAN 9788251916127

Språk Bokmål Nynorsk Flerspråklig Engelsk

Sider 268

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket