Dette lille skriftet utgis i forbindelse med 250-årsjubileet for Johan Herman Wessels fødsel 6.oktober 1992. "Det Norske Litteraire Selskab", senere betegnet bare som "Norske Selskab", ble stiftet i København i 1772. Nettopp Wessel skulle bli hyllet som Selskabets "blomst og krone". Jubileumsskriftet handler om miljøet som etter hvert kom til å samle seg i Norske Selskab, og de tankemessige strømninger som preget dette miljøet. Vi får en gjennomgang av Wessels livshistorie, som slett ikke var bare munter, og hans rolle som dramatiker, med særlig vekt på hans hovedverk,Kierlighed uden Strømper.
Utgivelsesår 1992
ISBN13 9788203169991