Boken presenterer rundt 25 forskjellige drakter eller varianter av disse. Her finnes både bunader og stakker med røtter i vår folkedrakttradisjon, samt nyere komponerte drakter, som bydrakten for Oslo, Bergen og Trondheim, Kystdrakten og Sagadrakten. Boken forklarer også bakgrunnen for bruken av ulike betegnelser på draktene. Har litteraturliste.
Selve bunadbruken er blitt en tradisjon når man pynter seg til fest i Norge, og mange typer drakter er å få. Noen kalles bunader, andre folkedrakter, stakker eller bare drakter. I denne boken presenteres et utvalg av høyst ulike drakter med et fellestrekk: de er lettere å ha på seg enn mange tunge festbunader. Dessuten er flere av dem rimeligere i anskaffelse.Her finnes både bunader og "stakker" med røtter i vår folkedrakttradisjon samt nyere komponerte drakter, som "bydrakten" for Oslo, Bergen og Trondheim, og dessuten Kystdrakten og Sagadrakten. Forfatteren forklarer bakgrunnen for bruken av ulike betegnelser på draktene: Her får du blant annet lese om hvorfor ikke alle bunader er folkedrakter, og hvorfor ikke alle festdrakter bør kalles bunader.Omtrent 25 forskjellige drakter eller varianter av disse blir presentert i boken. Forfatteren tar først og fremst for seg kvinnedrakter, men noen herre- og barnedrakter i samme "familie" er også med. De enkelte festantrekkene blir beskrevet grundig, og leseren får bakgrunnsinformasjon om draktene med tips om hvor disse kan kjøpes.Tanken bak boken er å gi inspirasjon til de som ønsker å skaffe seg et festantrekk i vår bunadtradisjon . eller gi nyttig informasjon om den drakten man allerede har. Uansett om det gjelder drakt, stakk eller bunad er det hyggelig å kjenne til historien bak sin egen festdrakt.
Forlag Damm
Utgivelsesår 2001