Norsk utviklingshjelps historie 2

1975-1989

vekst, vilje og utfordringer

av (forfatter) og Kirsten Alsaker Kjerland (medforfatter).

Fagbokforlaget 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bind 2 beskriver hvordan bistand ble en yrkesbransje med økende antall mennesker, mer kompleksitet og stadig nye strategier og temaer: kvinner, miljø, grunnbehov, menneskerettigheter. Forfatterne viser hvordan bistanden langt på vei var preget av endringer i det norske samfunnet. De beskriver også hvordan bistanden i økende grad ble preget av dilemmaer og motsigende målsettinger. Om Norge kunne skryte av å gi relativt mye og ubunden bistand, var praksis ofte blandet; arbeidet for en ny økonomisk verdensordning stod i kontrast til importrestriksjoner og subsidierte eksportfremstøt. Mye av den ubundne bistanden var i praksis knyttet til norske leveranser. Har litteraturliste, sak- og personregister.

Omtale fra forlaget

Norsk utviklingshjelps historie Norsk utviklingshjelps historie er et verk i tre bind samt et samlebind på engelsk. Verket er rikt illustrert og gir en grundig og kronologisk organisert innføring i norsk utviklingshjelp fra 1950 og frem til i dag. Verket kan leses av alle med interesse for bistandspolitikk, men egner seg også godt i undervisningssammenheng på høgskole- og universitetsnivå. ----------- Bind 2: 1975-1989: Vekst, velvilje og utfordringer Omkring 1940 befant det seg anslagsvis 1200 britiske koloniadministratorer i Afrika. I 1989 ble det anslått å være 80 000 tekniske eksperter i Afrika sør for Sahara. Perioden som helhet er karakterisert ved storeksport av mennesker, varer og knowhow, men munnet ut i det som på slutten av 1980-tallet er karakterisert som "bistandstretthet". Bind 2 beskriver hvordan bistand ble en yrkesbransje med økende antall mennesker, mer kompleksitet og stadig nye strategier og temaer: kvinner, miljø, grunnbehov, menneskerettigheter. Forfatterne viser hvordan bistanden langt på vei var preget av endringer i det norske samfunnet. De beskriver også hvordan bistanden i økende grad ble preget av dilemmaer og motsigende målsettinger. Om Norge kunne skryte av å gi relativt mye og ubunden bistand, var praksis ofte blandet; arbeidet for en ny økonomisk verdensordning stod i kontrast til importrestriksjoner og subsidierte eksportfremstøt. Mye av den ubundne bistanden var i praksis knyttet til norske leveranser. Arild Engelsen Ruud har en PhD fra London School of Economics og er seniorforsker ved Senter for utvikling og miljø, Universitetet i Oslo. Kirsten Alsaker Kjerland er dr.philos. fra Universitetet i Bergen og arbeider som forsker ved Senter for utviklingsstudier, Universitetet i Bergen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788276748239

EAN 9788276748239

Serie Norsk utviklingshjelps historie 1-3

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 305

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket