Norsk økonomi i det nittende århundre

av (forfatter) og Ola Honningdal Grytten (forfatter).

Fagbokforlaget 2000 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken analyserer den økonomiske utviklingen i Norge i det nittende århundre. Forfatterne drøfter også utviklingen i de viktigste næringene, jordbruk, skogbruk, fiske skipsfart, handel og den gryende industrien. Boken dekker behovet for en oppdatert lærebok i norsk økonomisk historie for 1800-tallet på universitets og høyskolenivå. Har stikkordregister, personregister og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Boken beskriver og forklarer den økonomiske vekst i Norge fra 1814 og frem til og med 1900. Det legges vekt på strukturelle forandringer, institusjonelle forhold og den realøkonomiske utvikling. Et sentralt tema i boken er økonomisk politikk som tilrettelegger for økonomisk vekst, herunder etablering og utbygging av et eget pengesystem, handelspolitikk, vekstfremmende næringspolitikk og investeringer i infrastruktur. Boken tar også sikte på å kartlegge og forklare det norske konjunkturforløpet på 1800-tallet. Boken dekker behovet for en oppdatert lærebok i norsk økonomisk historie på høyskole- og universitetsnivå. Fritz Hodne er professor ved Institutt for økonomisk historie ved Norges Handelshøyskole. Han har publisert en rekke bøker i økonomisk historie, blant andre Norges økonomiske historie 1815-1970 (1981) og Norsk økonomi 1900-1990 (1992) sammen med Frode Grytten. Ola Honningdal Grytten er førsteamanuensis ved Institutt for økonomisk historie ved Norges Handelshøyskole. Han har publisert artikler i norske og internasjonale vitenskapelige tidsskrift og er medforfatter av bøker i økonomisk historie.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788276743524

EAN 9788276743524

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 318

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket