Forfattarane analyserer strukturelle og ideologiske trekk ved norsk miljøorganisering. Eit særtrekk i Noreg er den sterke bindinga mellom miljørørsla, staten og lokalsamfunnet, og boka fokuserer på det spesielle ved situasjonen i Noreg. Boka fortel om politiske prosessar generelt, og om korleis miljøvernarbeidet er ein del av desse prosessane. Har litteraturliste og register.
På solid vitskapleg grunnlag analyserer forfattarane strukturelle og ideologiske trekk ved norsk miljøorganisering. Eit særtrekk i Noreg er den sterke bindinga mellom miljørørsla, staten og lokalsamfunnet. Ei systemnær miljørørsle er kanskje den viktigaste grunnen til at vi ikkje har eit slagkraftig miljøparti i Noreg, og at Greenpeace aldri har vore ein sentral miljøaktør her i landet. Hovudfokus i boka er på det spesielle ved situasjonen i Noreg. Derfor fortel boka også mykje om politiske prosessar generelt, og om korleis miljøvernarbeidet er ein del av desse prosessane.
Boka er skriven både for studentar som tek miljø- eller ressursforvaltningsfag, og studentar som tek ulike samfunnsfag ved høgskolar og universitet, særleg statsvitskap, adm. org. og samfunnsgeografi.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2001