Boka gir ei innføring i hvordan lydhistoria har utvikla seg fra det første norske lydopptaket i 1879 til den første kommersielle grammofoninnspillinga i Norge i 1904 og til de første elektriske lydopptaka på 1920-tallet. Den har også ei oversikt over hvilke artister som var de mest framtredende grammofon- og fonografrullartistene i perioden, og ideer til hvordan en kan bygge opp en representativ lydhistorisk samling både på nasjonalt og lokalt nivå. Den belyser også hvordan lydhistoria kan brukes til å gjengi autentiske tildsbilder fra norsk teater-, sang- og musikkliv for nærmere100 år siden. Har navneregister.
Forlag Nasjonalbiblioteket
Utgivelsesår 1999
Serie Nasjonalbibliotekets skrifter (2)