Antologien for VKI innledes med et fyldig historisk oversiktskapittel som viser utviklingen i litteratur, språk og samfunn. Den historiske oversikten knyttes direkte til litterære tekster i boka. Den skjønnlitterære delen omfatter tekster fra folkeviser til dagens fortellerkunst og gir dessuten en kort presentasjon av hver enkelt forfatter. Rikt sakprosautvalg med større vekt på stykker av noe varigere verdi og aktualitet.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1987
ISBN13 9788200362180
EAN 9788200362180
Språk Bokmål Nynorsk
Se alle bokelskere som følger dette verketBøker i samlinga med tekster frå Island, Færøyane, Sverige, Danmark og Finland