Tidligere i år publiserte Per Harald Grue sitt verk «Norsk landbrukspolitikk 1970-2010». Grue går detaljert til verks og gir en historisk innsikt i det landbrukspolitiske klimaet i tiden hvor han selv var en svært sentral premissleverandør i norsk landbrukspolitikk.
I bøkene kan man lese om alt fra sentrale aktører til mjølkestrid og bitre brudd i jordbruksforhandlingene. Boken gir deg også tilgang til Per Harald Grues fremtidsvurderinger.
«I dagens matvaremarked er det forbrukernes valg og kjøp av produkter i matvarehyllene som avgjør hva som skal produseres og hvor mye som skal produseres av alle matvarer. Landbrukspolitikken må derfor ha et helhetssyn på hele matvarekjeden. Det er livsfarlig for norsk jordbruk å være opptatt bare av bøndene og primærproduksjonen. (---). Det avgjørende er hvor effektiv og konkurransedyktig hele matvarekjeden er».
Målgruppen for disse bøkene, er alle med interesse for historie, landbruk, politikk - og de som ønsker å lære om landbrukspolitikk og prosessene rundt.
Forlag Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning
Utgivelsesår 2014
Serie Norsk landbrukspolitikk 1970-2010 (1)
Omtalt tid 1980-1989 1970-1979
Omtalt sted Norge