Historisk sett har det eksistert tre kronargumenter i debatten om morsmålsgrammatikken: at den fremmer evnen til logisk tenkning, at den er nødvendig for fremmedspråkene og at den hjelper elevene til å uttrykke seg bedre i morsmålet. Her belyses disse argumentenes pedagogiske sammenheng, hvordan de kan forstås på bakgrunn av teorier om språk og språktilegnelse, og hvordan de har sin glanstid i forskjellige epoker. Med noter, litteraturliste, navne- og stikkordregister.
Forlag Novus
Utgivelsesår 1995
Serie Oslo-studier i språkvitenskap (12)