Norsk språkråds komite for dataterminologi har stått for arbeidet med Norsk dataordbok. termen skal dekke og har også med en engelsk-norsk ordliste. I denne 3. reviderte og utvidete utgaen er det også tatt med over 300 svenske termer - særlig slike som avviker fra norske termer.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1984
ISBN13 9788200072614
EAN 9788200072614
Utenlandske databehandlingsord og vendinger , særlig engelske amerikanske , blir ofte brukt ukritiske i nossk fagspråk. Dette kan føre til uheldige konsekvenser og kan medvirke til en unødvendig fremmedgjøring. av alt somhar med databehandling å gjøre Databehandling har etter hvert blitt en del av hverdagenfor flere og flere mennesker. Det har derfor stor betydningbat vi forstår hva uttrykkene står for , ogat databehandlingsordeneikke står somm fremmedelementer i vår språklige hverdag.