Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatterne av boken sier at de politiske partiene i fremtiden bør ha en identitetspolitikk. For det som har vært grunnlaget for norsk politikk i etterkrigstiden de kollektive eller sosiale identitetene knyttet til yrker, klasser og nasjoner er i sterk bevegelse. Det er disse endringsprosessene i det norske samfunnet, med politikken som en sentral normaliseringsmakt, som er bokens tema.
Omtale fra forlaget
Dagens politiske partier har en landbrukspolitikk, en fiskeripolitikk, etc. Men har de en identitetspolitikk? Det må de ha i fremtiden, sier forfatterne av denne boken. For det som har vært grunnlaget for norsk politikk i etterkrigstiden - de kollektive eller sosiale identitetene knyttet til yrker, klasser og nasjoner - er i sterk bevegelse. Det er disse endringsprosessene i det norske samfunnet, med politikken som en sentral normaliseringsmakt, som er bokens tema. Særlig er det de skjulte dimensjonene ved identitetene som ligger forfatterne på hjertet. De viser at i prinsippet all meningsproduksjon er bundet av bestemte tankefigurer, og at de styrer individ og samfunn, forskning og politikk. Våre forestillinger om «normalitet» er innebygget i oss selv - enten det er som nordmann, mann eller kvinne, forsker eller bistandsarbeider. Ikke bare vil forfatterne av Normalitet og identitetsmakt i Norge avsløre vår tendens til å «naturalisere» det historiske og kulturbestemte i våre normalitetsoppfatninger, men de vil også avsløre normalitetsdiskursens økende makt. Normalitet og identitet er temaer som er relativt nye i en maktsammenheng. Forfatterne inviterer derfor til en nytenkning av selve maktbegrepet i denne mangefasetterte antologien. Bokens åtte bidragsytere behandler temaer som skole- og utdanningspolitikk, bistandspolitikk, politi- og pressemakt samt presenterer nye tankefigurer på identitetsfeltet og gir innblikk i nye dimensjoner ved maktbegrepet.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1999
Format Innbundet
ISBN13 9788241711121
EAN 9788241711121
Serie Makt- og demokratiutredningen 1998-2003
Språk Bokmål Nynorsk
Sider 218
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket