Norges musikkhistorie. Bd. 4

1914-50

inn i mediealderen

av (redaktør), Arne Holen (redaktør) og Ståle Kleiberg (redaktør).

Aschehoug 2000 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bind 4 (1914-50) omfatter en rik og aktiv periode da musikklivet profesjonaliseres og institusjonaliseres. Moderne tanker kommer inn utenfra og skaper interessante møter med nedarvet nasjonalromantikk. Jazzen og utenlandsk underholdningsmusikk blir rask spredd, ikke minst takket være de nye teknologiske distribusjonsveiene: grammofon, film og radio. Men konsertsalene fylles fortsatt, og folkemusikken får sine distinkte profiler. Med liste over musikkeksempler på vedlagte Cder og register.

Omtale fra forlaget

NORGES MUSIKK HISTORIE
NORGES MUSIKKHISTORIE presenterer landets mangfold i musikk og musikkliv under skiftende forhold og forutsetninger. Musikken vår har gjennom tidene frembragt klingene musikk av høyeste kvalitet. Den har spilt en rolle for en kollektiv forståelse av kulturell enhet, og den har gitt individene estetiske opplevelser. Dette er viktige forutsetninger for å forstå dagens musikk og musikkliv.
Bind 4 (1914-50) omfatter en rik og aktiv periode da musikklivet profesjonaliseres og institusjonaliseres. Moderne tanker kommer inn utenfra og skaper interessante møter med nedarvet nasjonalromantikk. Jazzen og utenlandsk underholdningsmusikk blir raskt spredd, ikke minst takket være de nye teknologiske distribusjonsveiene: grammofon, film og radio. Men konsertsalene fylles fortsatt, og folkemusikken får sine distinkte profiler.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788203224065

EAN 9788203224065

Serie Norges musikkhistorie 1-5. Skinn. Bindene selges ikke enkeltvis (4)

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 378

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket