Boka ser på Norges muligheter til å påvirke innholdet i et nytt EØS-regelverk, og hvorvidt Norge kan unngå nye, uønskede EØS-regler. Boka drøfter adgangen til å opprettholde nasjonale reguleringer som avviker fra EØS-reglene og vurderer muligheten til å oppnå særordninger i form av overgangsordninger eller tilpasningstekster. Den drøfter også føre-var-prinsippets betydning på områder som berører helse- og miljøspørsmål og retter et særlig fokus mot spørsmålet om EFTA/EØS- landene kan benytte seg av den såkalte veto- eller reservasjonsretten. Har litteraturliste.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2003