Haga drøfter utviklinga av EU og de viktigste argumentene for hvorfor Norge bør fortsette å stå utenfor unionen. Hun skriver om folkestyre, arbeidsplasser, velferd, miljøvern, fisk og landbruk, og om Norges rolle som selvstendig partner i det globale samarbeidet.
I denne boka drøfter Haga utviklingen i Unionen og de viktigste argumentene for hvorfor Norge fortsatt bør stå utenfor. Ingen sak er viktigere i norsk politikk enn spørsmålet om EU-medlemskap. Folkestyret, distriktene og velferden vil være i fare om vi skulle bli medlemmer, mener Senterpartiets leder Åslaug Haga. EU vokser og er i endring, men har interne problemer og er stadig en udemokratisk og usosial institusjon. Det er hundre år siden unionen med svenskene, og vi trenger ikke å melde oss inn i en ny union.
Haga skriver om folkestyre, arbeidsplasser og velferd, miljøvern og landbruk, og om Norges rolle som selvstendig partner i det globale samarbeidet. Dette er en faktatung og lærerik bok som vil bli diskutert av både tilhengere og motstandere.
Forlag Damm
Utgivelsesår 2005
ISBN13 9788204116383
EAN 9788204116383
Omtalt sted Norge
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.