Omtale fra forlaget
Bli med på matsafari langs en av Norges vakreste veier, Nordsjøvegen. Det er vakkert kulturlandskap og vill natur om hverandre. Og et av landets beste matområder.
Du møter bønder som dyrker grønnsaker og frukt stappfulle av smak. Griser som får gå fritt i fjellene, angusokser som bare spiser gress. Ysterier som produserer oster i verdensklasse. Bryggere som lager innovativt øl. Vi smaker saft av rabarbra, hylleblomst og bringebær.
Vi har også besøkt fantastiske spisesteder langs vegen, fra stjernerestauranter til enkle kafeer. Felles er at de bruker de lokale råvarene på en respektfull måte. Noen fører tradisjonene videre, andre lager nyskapende og avanserte retter. De har gitt oss noen av sine beste oppskrifter, både kjøttkaker, komler og lapper, og spennende retter av grønnsaker, kjøtt og fisk. Dessuten utrolig gode desserter av rabarbra.
Nordsjøvegen er mangfoldig, ikke bare i matveien. Her er lange strender av sand og rullestein, og høyreiste fjell, med smale og svingete veier, og med en makeløs utsikt, alt dokumentert med uimotståelige bilder.
JON BERG, som selv er fra Rogaland, er historiker og vinkelner, og var tidligere journalist i NRK Dagsrevyen. Han har tidligere utgitt «Smak Spansk» (2017), «Italia. En matsafari» (2016) og «Spania. En Matsafari» (2011). Den kjente mat- og reisefotografen PAUL PAIEWONSKY har tatt bildene.
Forlag Gursli Berg
Utgivelsesår 2018
Format Innbundet
ISBN13 9788293311454
EAN 9788293311454
Omtalt sted Rogaland Vest-agder
Språk Bokmål
Sider 229
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket