Norden og Europa

fagtradisjoner i nordisk etnologi og folkloristikk

av (redaktør) og Bente Gullveig Alver (redaktør).

Novus 2000 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den 28. Nordiske etnolog- og folkloristkongress ble avviklet på Hankø i Østfold i mai 2000. Her foregikk en kritisk diskusjon om fagenes fortid og fremtid, om tradisjoner og praksis, om perspektiver og kunnskapsbasis. Gamle og nye empiriske interessefelt ble brettet ut, metoder og teoretiske innlån i fortid og nåtid ble debattert og vurdert, og fagenes kurs fremover antydet. Det overordnede temaet var Norden og nordiske fagtradisjoner, med forholdet til Europa og europeisk etnologi som ett av de sentrale fokus. Hva innebærer betegnelsen europeisk etnologi og hvordan ser våre europeiske kolleger på oss? Boken inneholder et redigert utvalg av de ca. 70 foredragene på kongressen, inklusive synspunkter fra innbudte forskere fra Tyskland, Frankrike, Estland, England, USA og Israel.

Omtale fra forlaget

Den 28. Nordiske etnolog- og folkloristkongress ble avviklet på Hankø i Østfold i mai 2000. Her foregikk en kritisk diskusjon om fagenes fortid og fremtid, om tradisjoner og praksis, om perspektiver og kunnskapsbasis. Gamle og nye empiriske interessefelt ble brettet ut, metoder og teoretiske innlån i fortid og nåtid ble debattert og vurdert, og fagenes kurs fremover antydet.Det overordnede temaet var .Norden og nordiske fagtradisjoner., med forholdet til Europa og europeisk etnologi som ett av de sentrale fokus. Hva innebærer betegnelsen .europeisk etnologi. og hvordan ser våre europeiske kolleger på oss?Boken inneholder et redigert utvalg av de ca. 70 foredragene på kongressen, inklusive synspunkter fra innbudte forskere fra Tyskland, Frankrike, Estland, England, USA og Israel.

Bokdetaljer

Forlag Novus

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788270993307

EAN 9788270993307

Serie Occasional papers from The Department of Cultural Studies, University of Oslo (2)

Omtalt sted Norden

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk Svensk

Sider 328

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket