Nødvendigheten av huskelapper

dikt

Cappelen 1997 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos ark.no

Nødvendigheten av huskelapper er Rune Tuveruds femte diktsamling. Tuveruds dikt foregår gjerne i en hverdagslig sfære, to stykker bærer et bord opp en trapp, en ektemann svir en kjele på komfyren, en gjeng gutter står i et sykkelskur i regnet. Tuverud makter å løfte en enkel observasjon og gi den en ny dybde, han kan forskyve en tanke slik at en annen innsikt oppstår. Og hele tiden føles diktene naturlige, troverdige. Det enkle, saklige diktet forutsetter en forfatter som skriver med sikker presisjon, noe Tuverud som regel klarer. Og diktene hans er på parti med menn- esket, de kommer oss i møte med en forsonende humor. (tilstand) når du ler betyr det at du bare hater meg litt at jeg ikke lenger er en feig hyene og at du ikke er en rasende løvinne men at jeg kanskje er en kråke konge over grålysningen og søppelfyllingene og at du er en due dronning over fontenene og takrennene at når vi ser på hverandre og blunker så betyr det en slags fred

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 1997