No!

The power of disagreement in a world that wants to get along

Atlantic Books 2018 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos ark.no

Forlag Atlantic Books

Utgivelsesår 2018

Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Uenighet gir bedre beslutninger.

I mange sammenhenger – ikke minst på jobben – legges det vekt på enighet og samhold. Forfatteren gir en rekke eksempler på at det kan det føre til alvorlige feil, til og med ulykker. Det skyldes, mener hun, at enigheten fører til et for snevert perspektiv på bredden av tilgjengelig kunnskap og muligheten for alternative løsninger.

Nemeth bygger først og fremst på sin egen forskning på samstemthet og uenighet i grupper. Alene ville det ha virket svært teknisk og av begrenset interesse, men heldigvis supplerer hun teksten med en rekke praktiske eksempler. De er hentet fra politikk, flyging, medisin, forretningsliv og ikke minst filmen «Tolv edsvorne menn» fra 1957 med Henry Fonda som den standhaftige dissidenten som står imot flertallet. Mest overraskende er likevel at hun bruker Edward Snowden, som i 2013 lekket amerikanske hemmeligstemplede dokumenter, som et gjennomgående eksempel på nytten av uenighet og motstand.

Lettlest med mange oppsummeringer og presiseringer underveis.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Truth matters less than we might wish. We follow majorities, right or wrong.

Godt sagt! (1) Varsle Svar