Nina (1845-1935) var Edvard Griegs kusine og giftet seg med ham i 1867. Hun var sangerinne, og gav ypperlige tolkninger av sin manns sanger. Ofte blir hun kun omtalt som Griegs kone, men denne biografien søker å kaste nytt lys over kvinnen som ofte er blitt satt i bakgrunnen. Har litteraturliste. Ill.
NINA GRIEG står for mange mennesker så uselvisk ukjent i skyggen av Edvard Grieg. HVEM VAR NINA EGENTLIG - og hva kunne hun ha vært uten Edvard Grieg? Trodde hun på det hun selv sa at hun ikke ville ha vært noen ting uten ham? Eller kan vi vri på spørsmålet og spørre hva Grieg ville ha vært uten Nina? DENNE LILLE BIOGRAFIEN stiller slike spørsmål, og kaster nytt lys over den lille kvinnen i bakgrunnen. Boken viser oss Nina Grieg som det selvstendige menneske og kunstner hun virkelig var. Med sin enestående bakgrunn - både hennes mor og hennes svigermor var yrkeskvinner - stod hun også selv støtt yrkesmessig. I tillegg var hun en belest og reflektert kvinne med meninger om så mangt. Dette kom ikke minst til syne i alle årene etter Edvards død. JOHANNE GRIEG KIPPENBROECK er journalist og har mange års erfaring fra dags- og ukepresse bl.a. som redaksjonssjef i Bergens Tidende og ansvarlig redaktør for Vi over 60. Hun var informasjonssjef i Festspillene i Bergen 1968-72 og er medlem av styret i Troldhaugens Venner.
Forlag Alma Mater forl.
Utgivelsesår 1995