Forfatteren av denne boken har skrevet om John Deweys pragmatisme og hans begrep om fullstendig erfaring i romanform. Historien om Niels Normann søker å vise hvordan hans dramatiske erfaringer av havet, kjærligheten og døden, i løpet av en reise over Nord-Atlanteren, med et besøk på Jan Mayen, kan samordnes til én fullstendig erfaring. Boken er skrevet som en serie merkelige forelesninger som til sammen lager en roman. I romanen finner man et passord til en internettside som behandler temaet teoretisk. Boken er beregnet på filosofistudenter.
Forlag Abstrakt
Utgivelsesår 2010