Nidus

beroligende musikk for mor og barn

av (komponist), Per Kolstad (musiker), Jojje Wadenius (musiker), Per Elias Drabløs (musiker), Ottar Nesje (musiker), Per Øystein Sørensen (musiker) og Marianne Lisland (musiker).

Barneselskapet 1999 CD

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

CD-en inneholder Nidus, et tema av Agathe Backer Grøndal; Nidus, et tema av den norske middelalderballaden Herr Gudmund; Song; Dans : gamal springar; Ro, et tema av Sören Mülhausen; Ro, et tema av Jens Graasvoll; kortversjon av satsene. Musikken er spesielt beregnet for mor og barn, men kan også passe for andre som ønsker å slappe av til rolig musikk.

Omtale fra forlaget

Nidus betyr "rede" og lover vakker og beroligende musikk for mor og barn, eller alle som trenger rolig musikk man kan slappe av til. Platen er først og fremst beregnet for gravide og kvinner som nettopp har født. Musikken, som er komponert av Jens Graasvoll, er i tråd med nye kunnskaper om barnets reaksjoner i mors liv. Musikken er komponert i sonate-form, og Jens Graasvoll har hentet inspirasjon fra folketoner. Vitenskapelige undersøkelser viser at barn allerede i fjerde - femte måned har utviklet evnen til å høre. Musikkstykker som blir spilt mens barnet ligger i mors mage, virker også beroligende på barnet når de spilles etter fødselen. Målet med platen Nidus er å gi barnet en god musikkopplevelse i mors mage og etter fødselen. Den Norske Jordmorforening stiller seg meget positiv til utgivelsen, og gir følgende anbefaling: "Den Norske Jordmorforening anbefaler med glede denne platen til blivende foreldre og andre som er ute etter avslappende musikk både under svangerskapet og etter at barnet er født. Vi gleder oss over en cd som har som mål å gi barnet en god musikkopplevelse både i mors mage og etter fødselen. Vuggesanger og barnesanger har lange og rike tradisjoner i vår kultur. Musikk virker avslappende og beroligende på barnet. Det er faglig erkjennelse for at barnet hører og oppfatter lyder allerede i mors liv som det siden kan kjenne igjen. Vi tror dette er musikk hele familien vil ha glede av i mange år.

Bokdetaljer

Forlag Barneselskapet

Utgivelsesår 1999

Format CD

EAN 7023066010267

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket