Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren og journalisten Béla Zsolt beskriver i denne boken sine opplevelser som ungarsk jøde under og like etter den andre verdenskrig. I 1942-43 ble han sendt til tvangsarbeid i Ukraina, hvor en stor andel av Ungarns intelligensia ble utryddet. Etter et fengselsopphold i Budapest, ble han så våren 1944 internert i den jødiske ghettoen i Nagyvárad. Han ble senere sendt til Bergen-Belsen, før han og hans kone kom seg i trygghet i Sveits. Zsolt beskriver i boken med sarkasme og i blant svart humor hva det tyske fangenskapet gjør med menneskene rundt ham. Det er få helter; mange blir snarere kyniske, og deltar i ydmykelsen av andre. Han levner heller ikke den katolske kirken i Ungarn eller den ungarske nasjonalistbevegelsen mye ære når det gjelder grovt antisemittiske handlinger. Zolts historie ble første gang utgitt som føljetong i 1946-47, og senere i bokform i 1980.
Omtale fra forlaget
En Holocaust-memoarbok av de sjeldne, og av de aller tidligste, først publisert som avisføljetong. Bela Zolts fortelling fra Nagyvárad og fra tvangsarbeidet i Ukraina er blitt sammenliknet med bøkene til Primo Levi, Elie Wiesel og Imre Kertész.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2006
Format Innbundet
ISBN13 9788205309227
EAN 9788205309227
Omtalt tid 1939-1945
Språk Bokmål
Sider 318
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket