Bare ni år gammel har Mathilde mistet begge foreldrene sine, og hun havner på skolehjemmet Seijers Minde. Her er barna overlatt til en fanatisk religiøs psykopat. Romanen handler om hvordan arv og miljø former vår personlighet.
Nemesis er hevnens gudinne i gresk mytologi. Hun sørger for rettferdighet. Mathildes far var sigøyner. Han døde før hun ble født. Ni år gammel mister hun også sin mor, og hun havner på skolehjemmet Seijers Minde, der barna er prisgitt en fanatisk religiøs psykopat. Ifølge sigøynernes lov skal alt gjengjeldes, både det gode og det onde. Når Mathilde senere i livet møter godhet og kjærlighet, er det vanskelig å ta imot. Arv og miljø er de faktorer som former vår personlighet. Hva skulle så Mathilde bli - engel eller djevel? Nemesis er en gnistrende god roman, som det er vanskelig å legge fra seg. - Vil rettferdigheten seire? Edith Stensby Granberg er født og oppvokst i Hedmark. Hun har en lang yrkeskarriere bak seg og benytter nå pensjonisttilværelsen til å skrive. Hun har tidligere skrevet romanen Fellesnevneren. Nemesis er hennes andre bok.
Forlag Norske bøker
Utgivelsesår 2007