BLI FRISKERE MED MIKROVANER OG BALANSE! «Dr. Ragnhild Skari Iuell skriver vakkert og engasjerende om helhetlig helse i Naturlig Friskere. Boken tilbyr en klar og trygg vei mot bedre helse ved å utforske ulike pilarer innenfor helse. Anbefales på det varmeste.» DR. ANNETTE DRAGLAND Vi lever i en komfortkrise: Vi ønsker komfort på alle fronter, fra enkel mat og jevn temperatur til kunstig stimuli. Dette bidrar til en unaturlig situasjon for nerve- og immunsystemet ditt, som dessverre fremmer sykdom, uhelse og mindre motstandskraft. I denne boken får du kunnskap om hvordan du kan finne tilbake til en balanse mellom ro og aktivitet. Du blir bedre til å regulere deg selv, og du kan se klarere hva som nærer, og hva som tærer, og ikke minst: Du blir friskere. Dr. Ragnhild Iuell har ut fra sin kunnskap og erfaring som lege utviklet Balansemodellen. Den består av seks effektive pilarer, som alle gir deg enormt med positive helseeffekter. 3 av pilarene stresser kroppen din ned: Bevegelse, Nærvær og Natur 3 av dem stresser kroppen din opp: Faste, Kulde og Varme. Poenget er ikke å være i balanse hele tiden, men at kroppen og sinnet ditt tilpasser seg, slik at du kan mestre livet når det svinger. Nervesystemet ditt trenger tydelige signaler for å vite hva det betyr å være av, og tydelige signaler for å vite hva det betyr å være -på. Ja takk til å kunne både nyte gode øyeblikk og tørre å være til stede i det som er vanskelig. Modellen i boken vil hjelpe deg til å stå oppreist i det livet du har. Forebygg fremtidige helseproblemer ved å ta i bruk de 6 mikrovanene i din egen hverdag, styrk den friske delen av deg, og bli naturlig friskere!
Forlag Ragnhild Skari Iuell
Utgivelsesår 2024
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNår du slutter å styre etter det som kan lindre din indre uro eller fylle dine indre tomrom - og heller begynner å velge det som kan hjelpe deg å vokse og utvikle deg på en måte som er riktig for deg - det er da livet virkelig begynner å endre seg.
For å dra nytte av eustress og dets positive virkninger på nervesystemet er det viktig å omfavne utfordringer som oppleves som stimulerende og givende for kroppen. Aktiviteter som utfordrer mentale og fysiske grenser, samtidig som de er oppnåelige, kan være nøkkelen til å oppnå en balanse mellom stress og velvære. Gjennom å dyrke eustress som en ressurs, kan du styrke ditt indre mot og oppleve økt trivsel på både mentale og fysiske nivåer.
En periodisk livsstil betyr å spille på lag med evolusjonen og ta i bruk gode vaner som forsterker kroppens evne til å holde deg frisk. Du kan ganske enkelt lære deg å både aktivt roe ned nervesystemet og introdusere perioder med milde stressorer som kulde, varme og faste i livet ditt, og bli friskere. Til sammen gir det balanse og økt evne til å være til stede i hverdagen din.
Hormese er et prinsipp som beskriver fenomenet der eksponering for lave doser av en stressende stimulus kan føre til en positiv respons eller tilpasning i organismer, mens høyere doser kan være skadelige eller dødelige. Dette prinsippet har røtter i ideen om at moderate stressnivåer kan være gunstige for organismenes overlevelse og trivsel, noe som bidrar til økt motstandskraft og tilpasningsevne.