Naturgrunnlag og naturbruk

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2002 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er skrevet som lærebok i faget naturgrunnlaget ved teknisk fagskole, studieretning for naturbruk. De tre første kapitlene handler om klima, geologi og vann. Kapitlet om bærekraftig naturbruk tar for seg hvordan naturbruksnæringene virker inn på det biologiske mangfoldet. Kapitlet om landskapet legger hovedvekten på jordbrukets kulturlandskap og drøfter konflikter mellom naturbruk og friluftsliv. Har register.

Omtale fra forlaget

Hva mener vi med naturgrunnlaget? Vi kan bruke dette ordet om de ikke-levende miljøfaktorene i økosystemene, slik som klima og jordbunn. Faktorer som har med vann å gjøre, står sentralt. Det blir en litt annen betydning av ordet hvis vi snakker om naturgrunnlaget for jakt eller bærplukking i et område. Da blir flora og fauna tatt med som en del av naturgrunnlaget. I denne boka er det den første betydningen av naturgrunnlaget som er lagt til grunn: Den har en økologisk tilnærming til fag som meteorologi, geologi og hydrologi. Boka er skrevet som lærebok i faget naturgrunnlaget ved teknisk fagskole, studieretning for naturbruk. De tre første kapitlene handler om klima, geologi og vann. Kapitlet om bærekraftig naturbruk tar for seg hvordan naturbruksnæringene virker inn på det biologiske mangfoldet. Kapitlet om landskapet legger hovedvekten på jordbrukets kulturlandskap og drøfter konflikter mellom naturbruk og friluftsliv. Boka inneholder en del emner som ikke så ofte finnes i tilgjengelig form i andre bøker. Den bør derfor også være til glede og nytte for andre interesserte. Olav Prestvik er utdannet forsker med hovedvekt på jord og jordsmonn. For tiden er han knyttet til miljøstiftelsen JORDFORSK. Han har tidligere skrevet bøkene Naturgrunnlaget (1992) og Naturgrunnlaget i Nittedal og Hakadal (2000).

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788276746754

EAN 9788276746754

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 254

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket