Nattens mysterier

et uhu i gufs og gru

av (forfatter) og Linda Belden (illustratør).

Elefantus forlag 2022 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Nattens mysterier er den andre boken i Reisen til den sprøe motsattverden av Professor Uavgjort.

I denne boken avslører mange av nattens mysterier. Her er det mørket som gjelder og hva som lurer i mørkets kroker. Børre har i denne boken havnet hos noen ugler. Hoveduglene i handlingen er Uglus, Stugla og Ugline med flere, som med sine personligheter skaper spennende og morsomme kapitler på veien mot motsattverden. Kanskje man støter på noen Rotosanter eller noen livsfarlige dyr fra motsattverden.
Her finner du alt fra skumle ting, et skummelt bryllup, avsløring av sykt mange skattekart, innbrudd eller utbrudd, nye dyr fra motsattverden, mange hemmeligheter som blir avslørt, VM i uglings, samt masse andre snodige og komiske hendelser.
Noen ting får skrekken til å slå gjennom marg og bein på folk, og hendelser som får håret til å reise seg. Uglenes lyder bringer stillhetens perspektiver frem. Skogen er stille av respekt for uglenes sang. Slikt skaper ofte en mystisk og lumsk stemning. Noe magisk.
Dette er bok 2 i serien Reisen til den sprøe motsattverden. Men hver bok er avsluttende for seg. Egentlig burde dette være bok 1, fordi uglene har side 1 i den magiske boken Børre har funnet på et bibliotek. Bok 1, Maurtuetrøbbel, er egentlig en tabbe, da Børre begynte på side 53 i den magiske boken. Maurene hadde altså side 53. Børre har i denne boken børstet av seg tabbestøvet og er nå på rett kurs. Det beste med en bok er alltid å begynne på side 1. Så vet vi det.
NB. Hold de voksne unna!! Denne boken er for barn! Nysgjerrige barn er mye smartere enn voksne som tror de vet alt og har sluttet å spørre.

Forlag Elefantus forlag

Utgivelsesår 2022

Serie Reisen til den sprøe motsattverden (2)