Dagbøker avspeiler hva et menneske opplever i løpet av en dag. Denne boken forteller om hva et menneske opplever om natten, altså en slags motpol til dagboka. Boken er dedikert til alle som strever med noe, og som sitter oppe om natten og grubler.
Dagbøker avspeiler hva et menneske opplever i løpet av en dag. "Nattboka" forteller om hva et menneske opplever om natten, altså en slags motpol til dagboka. Forfatteren har dedikert nattboka til alle som strever med noe, og som sitter oppe om natten på grunn av at de grubler på noe. Natten er også en tid da ting skjer. Bak gardiner som er trukket for og en tikkende klokke på veggen kan tanker få leve sine egne liv. De blir gjenspeilinger av hva man har båret på av tanker om dagen. Forfatteren sier: "Mitt liv er mitt liv, andres liv er andres liv. Denne boken er blitt til i en blanding av diktning og realiteter. Den er selvfølgelig blitt født om natten, også mens jeg sov. Jeg har forsøkt å favne vidt fordi livet selv er vidt og omfattende. Jeg ønsker alle mine lesere en tankevekkende stund. Det kan være godt av og til, spesielt om natten".
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2008
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDer kommer sannelig en stor grå katt. Den strekker seg, gjesper så du ser helt ned i drøvelen på den og hopper i et byks opp i fanget ditt. På kattevis går den noen runder før den legger seg ned, sukker dypt og lukker øynene. Den er glad du er til.