Nasjonale minoriteter i det flerkulturelle Norge

av (redaktør) og Bente Bolme Moen (redaktør).

Tapir akademisk forlag 2010 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om nasjonale minoriteter i Norge, som kvener, skogfinner, tatere og rom. Den viser deres historie i Norge, deres kulturelle særpreg og hvordan fornorskningspolitikken har påvirket folkegruppene på forskjellig vis. Boka ser også på deres situasjon i dag. Målgruppen er studenter i profesjonsutdanninger og i historie- og kulturfag på bachelor- og masternivå.

Omtale fra forlaget

Denne boka handler om nasjonale minoriteter i Norge: kvener, skogfinner, jøder, tatere og rom - folkegrupper som har vært i landet i over 100 år, og som derved har fått en nasjonal minoritetsstatus. Boka viser deres lange historie i Norge, deres kulturelle særpreg og hvordan fornorskingspolitikken har påvirket folkegruppene på forskjellig vis. Boka tar også for seg minoritetsgruppenes situasjon i dag, og viser hvordan de siste 20-30 årene med revitalisering har ført til at de nå står fram som livskraftige og aksepterte i samfunnet. Situasjonen i dag står i sterk kontrast til den tidligere politikken, hvor de som var annerledes, skulle assimileres inn i det norske samfunnet. Sammen med innvandringsgrupper fra nyere tid utgjør de nasjonale minoritetene i dag det flerkulturelle Norge. Denne forskningsbaserte antologien retter seg mot studenter i profesjonsutdanninger og i historie- og kulturfag på bachelor- og masternivå. I tillegg håper vi at historie- og samfunnsinteresserte også vil ha glede av boka

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788251925099

EAN 9788251925099

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål Flerspråklig Svensk

Sider 265

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket