Nasjonal tvangstrøye - global virkelighet

nye løsninger stanger mot utdaterte verdensbilder blant politikere og journalister

av (redaktør).

Mentor medier 2008 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder en samling kronikker og journalistiske tekster publisert i Ny Tid. Tekstene deles inn i to hoveddeler. Første del tar for seg debatten om et sterkere globalt politisk nivå. Andre del omhandler debatten om konkret og praktisk politikk i de eksisterende globale institusjonene, og hva som skal til for å forsterke dette samarbeidet. Blant bidragsyterne er Bård Harstad, Simon Pahle, Kwame Anthony Appiah og Gunhild Ørstavik.

Omtale fra forlaget

Nye løsninger stanger mot utdaterte verdensbilder blant politikere og journalister. Matkrise, finanskrise, klimakrise. De globale krisene kommer stadig tettere, men de globale institusjonene står i stampe. Jonas Gahr Støre serverer stadig selvmotsigelser i debatten om norske interesser i en globalisert verden, men de politiske journalistene er fanget i et utdatert tankesett der stabbursutleie er viktigere. Denne boka er en samling kronikker og journalistiske tekster fra Ny Tid som drøfter nye løsninger. "For å oppnå en effektiv, global klimaavtale som det virkelig svir å bryte, bør klima- og handelsavtalene kobles sammen", mener Bård Harstad. Miljøbevegelsen er splittet. "Fairtrade og CSR monner ikke, men Verdens handels-organisasjon, WTO, kan sikre globale arbeidsrettigheter", sier Simon Pahle. "Ønsket om en mer kosmopolittisk verden trenger ikke innebære etableringen av en verdensregjering", skriver Kwame Anthony Appiah "Selv om det i noen miljøer er å banne i kirka å forvente noe positivt av WTO-systemet, er vi flere som ønsker å se om regimets effektive regulerings- og sanksjonssystem også kan brukes for å beskytte ikke-økonomiske interesser", mener Gunhild Ørstadvik. "Legg om norsk landbruksstøtte fra produksjonssubsidier til distriktsstøtte", skriver Fellesrådet for Afrika. Forslaget splitter Småbrukerlaget og Bondelaget. "Venstresida burde være best på maktanalyse, men feiler", skriver Atle Sommerfeldt. "Dette er et ideelt øyeblikk for å tenke nytt rundt det globale styrets natur og form", mener David Held.

Bokdetaljer

Forlag Mentor medier

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788299720021

EAN 9788299720021

Språk Bokmål

Sider 191

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket