Namneskiftet Kristiania - Oslo

av (forfatter).

Novus 2000 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er ein studie av prosessen som førte til at den norske hovudstaden frå 1. januar 1925 fekk att det gamle namnet Oslo. Boka ser nærare på kvifor kravet om namneskifte kom opp, korleis striden om namnet på byen arta seg, emne som knyter seg til namn som symbol, dei påståtte estetiske kvalitetane eller manglane til namna og den politiske konteksten namnestriden gjekk føre seg innanfor. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Boka Namneskiftet Kristiania . Oslo er ein studie av prosessen som førte til at den norske hovudstaden frå 1. januar 1925 fekk att det gamle namnet Oslo. Dette namneskiftet har i ettertid blitt framstilt som eit ukontroversielt og populært tiltak. Men saksdokument og avisartiklar frå perioden då spørsmålet var oppe til debatt, viser at det slett ikkje var allmenn semje om at byen skulle skifta namn.I boka blir det sett nærare på kvifor kravet om namneskifte kom opp, og korleis striden om namnet på byen arta seg. Stadnamnstrid aktiviserer haldningar til namn og språk, og boka tek for seg ein del sentrale emne som knyter seg til namn og symbol. Det blir også gått inn på dei påståtte estitiske kvalitetane eller manglane til namna, og den politiske konteksten namnestriden gjekk føre seg innanfor, blir nærare analysert.

Bokdetaljer

Forlag Novus

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788270993253

EAN 9788270993253

Omtalt sted Oslo

Språk Nynorsk

Sider 242

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket