Nærmest hjertet

Pasternak, Tsvetajeva, Rilke

historien om tre av Europas største poeter - og om kjærligheten mellom dem

av (forfatter).

Gyldendal 2001 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Da den russiske dikteren og nobelprisvinneren Boris Pasternak døde våren 1960, fant man i venstre innerlomme i jakken hans, nærmest hjertet, en slitt gammel konvolutt med påskriften: Den kjæreste. Inni konvolutten lå to brevark. Det ene var fra Rainer Maria Rilke, det andre fra Marina Tsvetajeva. Dette er en fortelling om tre av det 20. århundres største europeiske lyrikere, om livsveiene som krysses på forunderlig vis, og om båndene som knytter dem sammen.

Omtale fra forlaget

"Et møte skulle være som en bue. Møtet som en bue over oss, noe større enn oss selv. Men nå for tiden skilles mennesker for så lang tid, så jeg vil vite, nøkternt og klart, hvor lenge du skal være i Berlin. Jeg vil ikke legge skjul på at jeg gjerne skulle ha sittet på kafé med deg, et gudsforlatt sted i regnvær."
Da den russiske dikteren og nobelprisvinneren Boris Pasternak døde våren 1960, fant man i venstre innerlomme i jakken hans, nærmest hjertet, en slitt gammel konvolutt med påskriften: Den kjæreste. Inni konvolutten lå to brevark. Det ene var fra Rainer Maria Rilke, det andre fra Marina Tsvetajeva.
Dette er en fortelling om tre av det 20. århundres største europeiske lyrikere, om livsveiene som krysses på forunderlig vis, og om båndene som knytter dem sammen. De lever i en historisk skjebnetime, med krig, revolusjon og undertrykkelse, men tror på en sannhet bortenfor historienes grusomheter. Nærmest hjertet er en annerledes kjærlighetshistorie leseren ikke lett vil glemme.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788205278677

EAN 9788205278677

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt sted Europa

Omtalt person Boris Pasternak Rainer Maria Rilke Marina Tsvetajeva

Språk Bokmål

Sider 189

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket