Herman Anker, overlege ved Oslo helseråd, ble for noen år siden rammet av hjerneslag. Hans møte med helsevesenet i egenskap av pasient "åpnet for nye horisonter og en undring over andres opplevelse av å være alvorlig syk", skriver han. Anker henvendte seg derfor til en rekke av sine kolleger som hadde vært i samme situasjon som han selv.I denne boken møter vi leger som har vært rammet av infarkt, kreft, narkomani og andre alvorlige lidelser. Felles for dem alle er at de forteller åpent og medrivende om sine opplevelser av å være hjelpeløs og bli tatt hånd om av kolleger og sykehus.
Utgivelsesår 1988
ISBN13 9788203159961
EAN 9788203159961
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketVed avsluttende medisinsk eksamen skal kandidaten
ta opp en sykehistorie
og undersøke en pasient i løpet av en begrenset tid.
Som sensor er jeg ofte blitt imponert over de unge kollegers
teoretiske kunnskaper og grundige undersøkelser.
Hvorfor spør de så sjelden pasientene om hvordan de opplever
å være syk?
På en internasjonal allmennpraktikerkongress fortalte en ung
lege til en forsamling at hans kone nylig hadde tatt sitt eget liv;
selv ante han ikke at hun var deprimert.
En annen kollega berettet at den siste pasienten på venteværelset
en kveld kl. 22 var hans kone;
hun sa at det var hennes eneste sjanse til å få snakke med sin mann.
En syk lege kommer i en dobbeltrolle.